Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019




Συγκέντρωση διαμαρτυρίας
ΠΕΜΠΤΗ 14/02/2019, 
ώρα 10.00
ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
(Τσόχα 4,κοντά στον σταθμό metro Αμπελοκήπων)




                   ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌ 
                               ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ!!!



ΠΕΣΕ ΤΕΙ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΕΙ
 blog: http/syntaxtei.blogspot.gr                         Αθήνα  11/02/2019



Προς
τον εξοχότατο Πρόεδρο της Κυβέρνησης
και Πρωθυπουργό Κύριο Αλέξη Τσίπρα
Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού
Μέγαρο Μαξίμου
Ηρώδου Αττικού 19
10674 Αθήνα
primeminister@primeminister.gr                                                     /// αποστολή 11/02/2019/14.10 ///



Θέμα: Αναδρομικά Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών ΤΕΙ χωρίς κανένα εκκαθαριστικό. Σωρεία λαθών ή σκόπιμη ενέργεια;;; Αίτημα αποκατάστασης.

Εξοχότατε Κύριε πρωθυπουργέ,
επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε και να ζητήσουμε ως τελευταία ελπίδα, να αποκαταστήσετε  την προκλητική «γελοιοποίηση» και αυθαίρετη παραβίαση κατά την εφαρμογή ( Δεκέμβριος 2018 ), του πρόσφατου Νόμου  4575/2018  που προβλέπει την εφ άπαξ καταβολή ελάχιστου μέρους των οφειλόμενων αναδρομικών, από τα ποσά, που είχαν παρακρατηθεί ΠΑΡΑΝΟΜΑ από τις διαδοχικές Κυβερνήσεις των μνημονίων , όπως τελεσίδικα έκριναν οι σχετικές αποφάσεις ΟΛΩΝ των Ανώτατων Δικαστηρίων.

 Χρήματα που οι συνταξιούχοι ΤΕΙ δικαιούνται να λάβουν και τα οποία τους ΑΡΠΑΞΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΓΙΑ 78 ΜΗΝΕΣ (από 01/08/2012 έως 31/12/2018),  (χωρίς να υπολογίζονται τα δώρα που επίσης εκρίθη παράνομη η διακοπή καταβολής τους και θα αντιμετωπιστεί πάλι δικαστικά η αποκατάσταση ).
 Με τον πρόσφατο Νόμο που εισηγήθηκε η Κυβέρνηση και ψήφισε σύσσωμη η Βουλή και την προβλεπόμενη  σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), αποφασίστηκε να καταβληθούν-επιστραφούν εν μέρει τα «οφειλόμενα» και μόνο για 16,5 μήνες (από τους 78)… χρόνος που προσδιορίστηκε χωρίς καμιά δικαιολογία και σχεδόν αυθαίρετα.
Ας είναι όμως.
 Η επιστροφή είναι μια θετική πολιτική απόφαση.
Εμείς, οι «παθόντες» και υφιστάμενοι τις απώλειες, είπαμε « δεν πειράζει, ας είναι λίγα …ας τα δούμε και βλέπουμε …» και ω του θαύματος !!!, με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι με διάφορα ΑΓΝΩΣΤΑ «τεχνάσματα»(;;;) ή «λάθη» (;;;) ή «αυθαιρεσίες» της διοικήσεως , υπήρξε το εξής καταπληκτικό…:
Το Δημόσιο πλήρωσε αδικαιολόγητα , ελάχιστα ποσά ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ δικαιολογητικό παραστατικό και χωρίς ΚΑΜΙΑ ΑΤΟΜΙΚΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ μέχρι σήμερα (11/02/2019). 
Πλήρωσε χρήματα το Δημόσιο, χωρίς να μπορούν να απαντήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, να εξηγήσουν τι ακριβώς ποσά καταβλήθηκαν και τι  αντιπροσωπεύουν , με ποιο τρόπο υπολογίστηκαν τα ποσά για τον καθένα και πόσες και ποιες κρατήσεις επεβλήθησαν.
Το ποιο τραγικό όμως για την αξιοπιστία του δημοσίου είναι ότι, άτομα σε ομοειδείς κατηγορίες- ομάδες, έλαβαν εντελώς διαφορετικά ποσά με τεράστια απόκλιση έως και 300%...
Κορυφαίο παράδειγμα , ζεύγος συνταξιούχων με την ίδια σύνταξη ,που την έλαβαν ταυτόχρονα , έλαβαν ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικά ποσά …
…700 € ο σύζυγος , 1400 € η σύζυγος.
Σημειώνεται επίσης ότι την Δευτέρα 24/12/2018 , που επισκεφθήκαμε ως σύλλογος, τα αρμόδια γραφεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ), όπου φυσικά υπήρχε μειωμένη παρουσία προσωπικού, ΔΕΝ κατέστη δυνατό να λάβουμε καμιά απάντηση στα εύλογα ερωτήματα ,
« πως, με ποιο τρόπο υπολογίσατε αυτά που μας δώσατε ;;; »
«πόσα είναι τα ακαθάριστα  και ποιες κρατήσεις επιβάλατε;;;»
Δυστυχώς όλοι οι παρόντες υπάλληλοι, από την απογοητευτική εικόνα μιας φανερά αποδεκατισμένης υπηρεσίας του ΓΛΚ, ( …σε ένα σωρό πόρτες γραφείων, έχουν αναρτηθεί πινακίδες ….Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ - ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΕΘΕΙ…-ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΗΚΕ – ΕΧΕΙ ΑΠΟΣΠΑΣΤΕΙ…κλπ » ),
αν και αρμόδιοι, μας διαβεβαίωσαν ότι «δεν γνωρίζουν τίποτα για τον τρόπο υπολογισμού, αφού ούτε Ατομικές αποφάσεις έχουν εκδοθεί, ούτε  διαπιστωτικές πράξεις από την υπηρεσία, αλλά την όλη επεξεργασία πραγματοποίησε, όπως μας είπαν,  το «Μηχανογραφικό»…. (ποιο μηχανογραφικό;;; ποιας χώρας άραγε ;;;)….και μας ενημέρωσαν ότι γραπτή απάντηση θα λάβουν οι συνταξιούχοι  στις 20 Ιανουαρίου 2019 από τον ΕΦΚΑ » , ενώ φυσικά ο φορέας που υπολογίζει και καταβάλλει τις συντάξεις μας κατά Νόμο , το ΓΛΚ, σύμφωνα και με το σχετικό πρόσφατο μηχανογραφικό του ΕΦΚΑ, είναι το «αποδεκατισμένο» ομολογουμένως από προσωπικό , Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, και φυσικά μέχρι σήμερα (11/02/2019), ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ουδεμία απάντηση λάβαμε!.
Εξοχότατε Κύριε Πρωθυπουργέ,
Επειδή το θέμα για ανθρώπους που αφιέρωσαν μια ζωή στην Παιδεία των Ελληνόπαιδων είναι σημαντικό και ανάγκη να λάβουν γνώση ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ εγκαίρως,  από τα σφάλματα ,
παρακαλούμε να παρέμβετε σχετικά.
Για κάθε περαιτέρω ενημέρωση ή διευκρινήσεις είμαστε στην διάθεσή σας.


                                 
                      Με εκτίμηση  για το Διοικητικό Συμβούλιο

           Ο Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέας
        Κων. Κουλούρης                                      Αντ. Αλεξανδρόπουλος
   



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου