Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΒΕΒΑΙΗ

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΑΔΙΚΙΩΝ...

ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΕΙ.

(ΣΥΝΤΟΜΑ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!!! )

 

Μιά πρόταση για να αντιμετωπίσουμε μερικές από τις αδικίες των μνημονιακών Νόμων ,όπως επιβλήθηκαν και εφαρμόστηκαν σε βάρος των Συνταξιούχων , μετά και την εκτέλεση από την αρμόδια Υπηρεσία , με την καταβολή των αναδρομικών και την ΑΝΑΜΌΡΦΩΣΗ-ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ της σύνταξης στα επίπεδα του 2012, όσων αποφάσεων είχαν εκδοθεί , φυσικά για όσους είχαν εγκαίρως και σωστά προσφύγει  (από τον Μάιο του 2013).

Σήμερα , μετά από συνεργασία με έμπειρους συνεργάτες ειδικευμένου γραφείου Νομικών Υπηρεσιών , ετοιμάζουμε ένα νέο πακέτο για υποβολή ΝΕΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ , με σχεδόν εξασφαλισμένη επιτυχια , και συστήνουμε , να είστε έτοιμοι και προετοιμασμένοι, ώστε

να μην εμφανίζονται πάλι ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΘΑ μετανοιώνουν επειδή για λίγα δεκά€υρα δεν μετείχαν στην δικαστική διεκδίκηση ,τα οφέλη της οποίας απολαμβάνουν κάποιοι συνάδελφόι μας που προνόησαν .... 

Ας μην επιβεβαιώσουν την παραβολή των μορών παρθένων (έστω και κάποιας ηλικίας ).... που εμειναν με τις λαμπάδες σβυστές στο χέρι ...

Στην πόλη ή στην εξοχή , προετοιμαζόμαστε .... για νέες διεκδικήσεις.

 

 

1.   ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ 4670 (ΝΟΜΟΣ ΒΡΟΥΤΣΗ)

 

Ο νόμος Βρούτση Ν.4670 ψηφίστηκε κατ αρχή για να διορθώσει τον εν πολλοίς  «παράνομο» επανυπολογισμό του Νόμου 4387 ( Κατρούγκαλου)  ,αλλά όχι μόνο δεν διόρθωσε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε αλλά μαλλον παγίωσε τη μείωση των μεικτών αποδοχών και επέβαλε τηγν προσωπική διαφορά.

Σχεδιάζουμε λοιπόν την προσφυγή κατά του Νόμου Βρούτση ώστε με την αγωγή

Να αποκατασταθούν οι  μεικτές αποδοχές στην αρχική απόφαση , και

 α. Να πετύχουμε αποζημίωση αναδρομικά για τη μέχρι τώρα ζημιά απο την παράνομη τροποποίηση και

β. Να πετύχουμε κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και να καταργήσουμε  την μείωση της σύνταξης μας ,ειδικά τώρα που τα μνημόνια καταργήθηκαν .

 

2.   ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.

 

Το 2019 η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου,  έκρινε αντισυνταγματική την Εισφορά Αλληλεγγύης για τους συνταξιούχους του Δημοσίου .

Με δεδομένη την απόφαση , διεκδικούμε την κατάργηση της κράτησης της Εισφοράς Αλληλεγύγης , την συμμόρφωση της διοίκησης με την δικαστική αποφαση και την επιστροφή αναδρομικά  όσων κρατήθηκαν παράνομα (κατ εφαρμογή των ν Ν.3863  και 3865 )

 

3.   ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΑ ( του Ν. 4387 )

 

Ο Νόμος Κατρούγκαλου (  Ν. 4387 ), επανυπολόγισε όχι μόνο τις κύριες συντάξεις αλλά και τις επικουρικές συντάξεις και τα ταμεία (ΜΤΠΥ) με το τέχνασμα της ενσωμάτωσης . Με τον τρόπο αυτό, απορρόφησε  τις μνημονιακές περικοπές (τις μνημονιακές μειώσεις), που ίσχυαν όταν ψηφίστηκε, όπως είχαν διαμορφωθεί  έως τότε (2016), και περιέκοψε  τις μεικτές αποδοχές καθιστώντας πρακτικά αδύνατη την αύξηση σύνταξης στο μέλλον.

Ειδικότερα , παρατηρείται σε πολλές ομάδες συνταξιούχων να έχει κοπεί σχεδόν η μισή ή και περισσότερο από την επικουρική σύνταξη καθώς και το μεγαλύτερο μέρος από το μέρισμα του μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ ).

 Ο νόμος κρίθηκε αντισυνταγματικός ως προς συγκεκριμένες διατάξεις αλλά παρ'

όλα αυτά οι αποφάσεις δεν εκτελέστηκαν,  όπως όφειλε η Διοίκηση , και δεν επεστράφησαν τα ποσοστά που παράνομα παρακρατήθηκαν ,  .

Σχεδιάζουμε και προγραμματίζουμε αγωγή  κατά του νόμου ώστε να δικάσουμε και να κερδίσουμε την επιστροφή των συνταξεων που παράνομα παρακρατήθηκαν και συνεχίζουν να παρακρατούνται.

 

4.   ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΔΩΡΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ

 

Μετά από προδικαστικό ερώτημα 8899/2021 του (;;;)  Τμήματος, η Ολομέλεια του Συμβουλίουν της Επικρατείας,θα κρίνει σε πιλοτική  δίκη  τις μειώσεις που επιβλήθηκαν στις συντάξεις από τα επικουρικά ταμεία.

Η απόφαση ,ανοίγει νέες δυνατότητες για την αντιμερτώπιση.

Σχεδιάζουμε και προγραμματίζουμε αγωγή  κατά του νόμου ώστε να επαναφέρουμε  δώρα και επιδόματα επικουρικής σύνταξης ( δύο επιπλέον επικουρικές κάθε χρόνο ) και σε όλες τις επικουρικές συντάξεις  και να επιστραφούν αναδρομικά τα δώρα μιας 4ετίας.

 

Ακολουθούν νεώτερες ανακοινώσεις ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου