Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ!!!

ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ, ΙΔΙΑΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ,

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ  ΙΣΟΤΙΜΑ ΚΑΙ  ΔΕΝ ΟΔΗΓΟΥΝ

ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!!!

ΕΝΩ

ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΟΛΕΓΙΩΝ ,

ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΙΣΟΤΙΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΣΟΤΙΜΑ...!!!

 

Οι εξετάσεις για πτυχιούχους ΑΕΙ, για διορισμό σε θέσεις του δημοσίου, που προκηρύχθηκαν πρόσφατα από το ΑΣΕΠ,  ανέδειξαν  «σκελετούς στο ντουλάπι» σχετικά με την επαγγελματική ισοτιμία Πτυχίων των Ελληνικών Δημόσιων Πανεπιστημίων μεταξύ τους αλλά και των αντίστοιχων πτυχίων των Ιδιωτικών Κολλεγίων.

Αποκαλύπτεται λοιπόν ότι , μπορεί οι Έλληνες νέοι να εγγράφονται στα Ελληνικά   Δημόσια Πανεπιστήμια με κοινές εισαγωγικές εξετάσεις , από ενιαίο μηχανογραφικό και με δικαίωμα εγγραφής ΜΟΝΟ αν υπερβαίνουν την βαση , αλλά ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΝ , απότο Δημόσιο Πανεπιστήμιο, ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΙΣΟΤΙΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ... ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ, ενώ αναγνωρίζεται αν προέρχεται από Ιδιωτικό Κολλέγιο , όπου ΔΕΝ απαιτούνται καν εισαγωγικές εξετάσεις

αρκεί να καταβάλεις τακτικά τα προβλεπόμενα δίδακτρα...

Απόδειξη , και κρίσιμο στοιχείο,  ο αποκλεισμός ειδικοτήτων Πανεπιστημιακών πτυχιούχων από τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ,

όχι με τον τίτλο του Πτυχίου αλλά με το Πανεπιστήμιο προέλευσης.

Εξηγούμεθα:

Οι πτυχιούχοι του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής , Πολιτικοί Μηχανικοί,  Μηχανολόγοι Μηχανικοί, Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί , Ναυπηγοί και Τοπογράφοι Μηχανικοί, προκειμένου να λάβουν μέρος στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ  , καλούνται να καταθέσουν ως πρόσθετο προσόν ,άδεια  άσκησης επαγγέλματος Μηχανικού, που αποκτάται από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

ΑΛΛΑ [αυθαιρέτως και παράνομα ] δεν χορηγείται στους αποφοίτους αυτών των τμημάτων.

Άρα πρακτικά δεν τους επιτρέπεται η άσκηση του επαγγέλματος,  η συμμετοχή στις εξετάσεις και ο διορισμός στο Δημόσιο.

[ Υπάρχει μία επιτροπή που δήθεν μελετά το θέμα από το 2019, οπότε και ιδρύθηκαν ΜΕ ΝΟΜΟ τα Πανεπιστημιακά Τμήματα και περιλήφθηκαν στο Μηχανογραφικό,  αλλά, μέχρι σήμερα

δεν έχει γίνει τίποτα, και μάλλον δεν θα γίνει, ποτέ αν δεν γίνει Νομοθετική ρύθμιση] .

Αντίστοιχο πρόβλημα υπάρχει και με τους Πτυχιούχους του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

 

 

Να σημειωθούν τα εξής:

1.    Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν και πτυχιούχοι των αντίστοιχων Πανεπιστημιακών Τμημάτων Γεωπόνων και , Δασολόγων  από το αντίστοιχο Γεωτεχνικό Επιμέλητήριο, όπως το Τεχνικό Επιμελητήριο για τους Μηχανικούς.

2.    Αντίθετη πολιτική αναγνωρισης τηρούν

α. το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος το οποίο,εγγράφει τους αποφοίτους ανάλογων Τμημάτων , χωρίς κανένα πρόβλημα .... και φυσικά τους ανοίγει ελεύθερους Επαγγελματικούς ορίζοντες.

           β. η  Ένωση Ελλήνων Χημικών, η οποία εγγράφει τους     

            αποφοίτους του τμήματος Χημείας Καβάλας  χωρίς κανένα  

            πρόβλημα.

3.    Οι πτυχιούχοι των Ιδιωτικών Κολλεγίων , δικαιούνται συμμετοχή στον διαγωνισμό (άρα και εν δυνάμει διορισμό), προσκομίζοντας φωτοαντίγραφο κατάθεσης αίτησης αναγνώρισης του,τίτλου προς τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) ή στο Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Α.Τ.Ε.Ε.Ν.). 

 

Όμως το ακόμα πιο εξωφρενικό , αν δεν έχετε ξεχειλίσει ακόμα  είναι το εξής:

Με το Πτυχίο του Πανεπιστημίου (ΠΕ) , αν το προσκομίσετε στις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ ,διεκδικώντας συμμετοχή σε ειδικές αρμοδιότητες και δικαιώματα ,  σας ζητούν την βεβαίωση του ΤΕΕ ,που όμως εξακολουθεί να βεβαιώνει (ΑΝΑΚΡΙΒΩΣ )... ότι το πτυχίο σας είναι Επιπέδου Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ),  ΚΑΙ Η ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ,  ΑΠΑΝΤΑ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΟΤΙ , ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ ΩΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ... !!!

Έτσι πρακτικά , για το αρμόδιο Υπουργείο , ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΤΥΧΙΟ!!! 

 

    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Π. ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ

             ΦΥΣΙΚΟΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ MSc

               ΟΜΟΤΙΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΕΙ

Πρόεδρος της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

                      ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου