Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Έκτακτη Γ.Σ., 20-10-2010, Ψήφισμα και φωτογραφίες

Στις 20 Οκτωβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης με μεγάλη συμμετοχή. Η Συνέλευση ενέκρινε ψήφισμα διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης τα οποία πλήττουν τους μισθωτούς και ιδιαίτερα τους συνταξιούχους. Το ψήφισμα αυτό έχει ως εξής:

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Μελών Εκπαιδευτικού Προσωπικού των ΤΕΙ, στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 20-10-2010, ενέκρινε το κάτωθι ψήφισμα:

Διαμαρτυρόμαστε εντόνως για τις περικοπές που έγιναν στις συντάξεις μας, καθώς και για την σημαντική Εισφορά υπέρ της Αλληλεγγύης Συνταξιούχων ( ΕΑΣ).

Οι περικοπές αυτές είναι και άδικες και υπερβολικές, καθώς αντιστοιχούν στο 25% των αποδοχών μας. Λόγω της θέσεως μας, εξ αντικειμένου, δεν μπορούμε να τις αναπληρώσουμε και είναι αμφίβολο αν προλάβουμε τις όποιες θετικές επιπτώσεις από προσδοκώμενη ανάκαμψη της οικονομίας.

Ζητούμε η Πολιτεία να αντιμετωπίζει τους συνταξιούχους με ευαισθησία και σεβασμό και να μας επιστρέψει το συντομότερο τις κομμένες αποδοχές.

Παραλήπτες του ψηφίσματος είναι οι Υπουργοί:
  1. Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Ιωάννης Ραγγούσης.
  2. Οικονομίας, κ. Γεώργιος Παπακωσταντίνου.
  3. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Λούκα Κατσέλη.
  4. Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κ. Άννα Διαμαντοπούλου.
Για τις περικοπές 12% και 8% στα επιδόματα που έχουν ενσωματωθεί στην σύνταξη, Ν.3833/10 άρθρο 1 και Ν.3845/10 άρθρο 3 αντίστοιχα, αποφασίστηκε να γίνει ερώτημα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, δεδομένου ότι, οι ως άνω Νόμοι, δεν αναφέρονται σε συνταξιούχους. Θα εξεταστεί η περίπτωση προσφυγών ατομικών ή ομαδικών στο Ελεγκτικό Συνέδριο ή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το ΔΣ θα ενημερώσει τα μέλη για τα αποτελέσματα των πιο πάνω ενεργειών.

Επίσης αποφασίστηκε, μετά από εισήγηση του προέδρου της Ένωσης Φ. Ζωίδη, οι συνταξιούχοι του καταργημένου πλέον κλάδου ΕΕΠ να μπορούν να εγγράφονται στην Ένωση, εφόσον έχουν συνταξιοδοτηθεί σαν Καθηγητές Εφαρμογών ή Επίκουροι Καθηγητές.

(click)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου