Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Το μέλλον το ΕΟΠΥΥ




Προς τον  Γεν. Γραμματέα
Αντώνη Αλεξανδρόπoυλο
(για την τυπική ενημέρωση των μελών)
και τα μέλη του ΔΣ της 
ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΕΙ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ και ΕΦΟΡΟ ΤΥΠΟΥ:  Νικόλαο Ράπτη
ΤΑΜΙΑ :                                                       Παναγιώτη Σκιαδά
ΕΙΔΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ :                           Ευρυδίκη Πρωτοπαπά
ΕΦΟΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:                         Γεώργιο Κουτρουμπή
ΜΕΛΟΣ :                                                      Ηρακλή Σωτηράκη


Αγαπητοί συνάδελφοι,
πάει καιρός που δεν έχουμε επικοινωνήσει και πολλά γεγονότα εξελίσσονται.
Δυστυχώς δεν έλαβα καμιά ανταπόκριση στην δημόσια πρόσκληση της 17/09/2013 ως  -Προκαταρτική προπαρασκευαστική πρόσκληση για την πραγματοποίηση Διοικητικού Συμβουλίου,(παραμένει αναρτημένη στο blog μας - syntaxtei.blogspot.com )-μαζί με όλα τα σχετικά έγγραφα.
 Εν τούτοις

για την Τετάρτη 09/10/2013 ώρα 10.00 πμ μας προσκαλούν
από την  -ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ε.Ο.Π.Υ.Υ.  -(ΑΜΕΡΙΚΗΣ 9 – 7ος ΌΡΟΦΟΣ, Τ.Κ. 10672 ΑΘΗΝΑ-
ΤΗΛ. 210-3642927, FAX. 210-3642249_-
για να μας ενημερώσουν για τις εξελίξεις που απειλούνται για την ασφάλισή μας και το μέλλον του ΕΟΠΥΥ…

και πρέπει πλέον να αναλάβουμε δράση στην κατάπτωση όσων αφορούν τα Συνταξιοδοτικά μας θέματα και «τα θέματα της ζωής μας» εν γένει.
Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν αντιρρήσεις προτείνετε για ΔΣ η Τρίτη 15/10/2013 , με κατ αρχή θέματα:
 1. Ενημέρωση για την κατάσταση σήμερα.
 2. Προτάσεις για δράσεις.
 ΣΕ κάθε περίπτωση, παρακαλώ να προτείνετε συμπληρωματικά θέματα και ημέρα σύγκλισης ΔΣ (αν δεν συμφωνείτε) ,  το ταχύτερο δυνατό , προτείνοντας και σχετικά θέματα.

Κωνσταντίνος Π. Κουλούρης                                                 06/10/2013                                                         

Επικοινωνία:     e-mail: konkoulοuris@yahoo.gr            
                           ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ 50,    17561,    Π. ΦΑΛΗΡΟ,    
                                                       


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΔΣ3-  06102013


Ψήφισμα και αναφορά προς Δήμους Συλλόγους κλπ 
από την Π.Ο.Ε. - ΕΟΠΥΥ

     Η Κυβέρνηση αποφάσισε  να ΚΛΕΙΣΕΙ τις Δημόσιες Δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της χώρας, με πρόφαση μια νέα μεγάλη μεταρρύθμιση στο χώρο της Υγείας.     Κανένας δεν έχει το δικαίωμα, έστω και για μία ημέρα, να κλείσει τις Μονάδες Υγείας (πρώην Πολυϊατρεία ΙΚΑ) στερώντας  το δικαίωμα από τους πολίτες , της ελεύθερης και δωρεάν πρόσβασης σε Υπηρεσίες Υγείας και ωθώντας τους προς τα ιδιωτικά συμφέροντα και τις ασφαλιστικές εταιρείες.   Αυτό θα οδηγήσει τους ασφαλισμένους να βάλουν βαθειά το χέρι στην άδεια τσέπη τους, για να έχουν στοιχειώδεις παροχές υγείας.
     Είναι γνωστό σε όλους, ότι ο ιδιωτικός τομέας στοιχίζει πολλαπλάσια από ό,τι το ήδη υπάρχον δίκτυο  Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας . Όλες οι παροχές θα αγοράζονται και σύντομα η σημερινή συμμετοχή 15% θα αυξηθεί, γιατί θα δημιουργηθούν μονοπωλιακές συνθήκες από τους ιδιώτες παρόχους υγείας.
     Στις Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ έχουν έως τώρα πρόσβαση όλοι οι ασφαλισμένοι και κυρίως, η μεγάλη μερίδα των φτωχών και των μικροσυνταξιούχων, για δωρεάν εξετάσεις και ιατρική περίθαλψη, για τις οποίες πλήρωναν ακριβά ασφάλιστρα σε όλη τους τη ζωή.
     Η μετάβαση των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ στο ήδη καταρρακωμένο ΕΣΥ, θα διαλύσει το μεγαλύτερο οργανωμένο δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της χώρας, το οποίο φρόντισαν να απαξιώσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και η σημερινή συγκυβέρνηση.
     Πιστεύουμε στη δημιουργία μιας ενιαίας ΔΗΜΟΣΙΑΣ και ΔΩΡΕΑΝ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με ΑΝΟΙΧΤΕΣ τις ΜΟΝΑΔΕΣ ΥΓΕΙΑΣ του ΕΟΠΥΥ, ώστε  να μην υπάρξει  κενό  στην πρόσβαση των ασφαλισμένων στις υπηρεσίες υγείας,  ούτε μία ημέρα.
ΕΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΟΥΝ Ή ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ :
·       Δωρεάν συνταγογράφηση.
·       Δωρεάν πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη.
·       Δωρεάν πλήρη βιοχημικό και ορμονολογικό έλεγχο.
·       Δωρεάν ακτινογραφίες, αξονικές, μαγνητικές.
·       Δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις, test pap, παρακολούθηση εγκύων.
·       Δωρεάν εμβόλια για παιδιά, ενήλικες και ηλικιωμένους.
·       Δωρεάν φυσικοθεραπείες και κατ’ οίκον για τους κλινήρεις.
·       Δωρεάν προληπτική οδοντιατρική στα σχολεία.
·       Δωρεάν οδοντοστοιχίες, μεταλλικούς σκελετούς και ορθοδοντικά μηχανήματα για παιδιά.
     ΚΑΛΟΥΜΕ τα Δημοτικά Συμβούλια να ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΛΟΥΝ την ενέργεια της Συγκυβέρνησης για τη διάλυση και το κλείσιμο των Μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ (Πολυϊατρεία πρώην ΙΚΑ) , να ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και να πάρουν πρωτοβουλίες για αγωνιστικές κινητοποιήσεις μαζί με την Ομοσπονδία μας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. - ΕΟΠΥΥ




Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Οι Μονάδες Υγείας (Πολυϊατρεία) του ΕΟΠΥΥ, παρ’ όλες τις εγγενείς αδυναμίες και ελλείψεις τους, είναι ο βασικός Δημόσιος φορέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της χώρας.
Μέσα στις δύσκολες εποχές ύφεσης και οικονομικής κρίσης, όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του ελληνικού λαού δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει οικονομικά στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.
Τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ, είναι η μόνη διέξοδος των ασφαλισμένων όλων των ταμείων και ιδιαίτερα των μικροσυνταξιούχων. Μόνο σε αυτά μπορούν να έχουν Δημόσια Δωρεάν Φροντίδα Υγείας.
Αν κλείσουν, η λύση της παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας από ιδιωτικά κέντρα, που θα τα αντικαταστήσουν, είναι «αδιέξοδο» με όλα τα συνεπακόλουθα για τη Δημόσια Υγεία.
Οι Μονάδες Υγείας δεν πρέπει να κλείσουν ούτε μία ημέρα. Οποιαδήποτε εξυγίανση, εξορθολογισμός και αλλαγή που επιβάλλεται, μπορεί και πρέπει να γίνει εν λειτουργία τους.
Το δε προσωπικό που είναι εξειδικευμένο, με τεχνογνωσία, άριστη γνώση του αντικειμένου και πείρα, μπορεί να μεταφερθεί οπουδήποτε υπάρχει ανάγκη, χωρίς να μπει σε κινητικότητα- διαθεσιμότητα, όπως ακριβώς έγινε όταν μεταφέρθηκε από το ΙΚΑ στον ΕΟΠΥΥ.
Με αυτό τον τρόπο και ο δοκιμαζόμενος Έλληνας δεν θα έχει κενό στη Δημόσια Δωρεάν Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και οι ήδη υπάρχουσες παροχές δεν θα κινδυνεύσουν να καταργηθούν.
                                                 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. – ΕΟΠΥΥ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου