Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΜΝΗΜΕΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ




Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι,
σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα την 24η Νοεμβρίου, συμπληρώνονται 30 χρόνια από την πρώτη δημοσίευση του Νόμου 1404/83 , με τον οποίο ιδρύθηκαν τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ).
Και αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, για τους περισσότερους από εμάς που υπηρετήσαμε τον χώρο αυτό με σεβασμό πίστη και ανιδιοτέλεια, αξίζει να δούμε, κοιτώντας με ρεαλισμό και ειλικρίνεια πίσω, την μεγάλη δημιουργική στιγμή που αποτέλεσε για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση η αναγνώριση της θέσης και του Ανώτατου Τεχνολογικού χαρακτήρα των Ιδρυμάτων.
Είναι η πρώτη φορά που από Ανώτερες Σχολές (Δημόσιες Υπηρεσίες τότε κατ άλλους) ανακηρύσσονται–αναγνωρίζονται-θεσμοθετούνται ως ο «άλλος»  βραχίονας της Ανώτατης Εκπαίδευσης σύμφωνα με το Άρθρο 16 του Συντάγματος.
Ο Ν. 1404/83 είναι το κρίσιμο βήμα, το μεγάλο άλμα, η βάση πάνω στην οποία κλήθηκαν να χτίσουν οι επερχόμενοι κατά την «καλή» ή την «κακή»  εκδοχή της «ανάπτυξης».
Τα αποτελέσματα σήμερα, στην ροπή του κυκλώνα της κρίσης είναι διφορούμενα και ασφαλώς χρήζουν μελέτης και ανάλυσης, εν τούτοις το γεγονός της αρχής, παραμένει και προκαθορίζει ιστορικά την σημερινή πραγματικότητα.
Το μέλλον θα δείξει…
                         Κωνσταντίνος Π. Κουλούρης    22/10/2013
Πρόεδρος της
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου