Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Επιστολή συναδέλφου

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή: 

Θέμα:
FW: ΑΛΗΘΕΙΑ
Ημερομηνία:
Sat, 9 Nov 2013 10:16:48 +0200
Από:
Θεόδωρος Ανδρεάκος
Προς:


ΠΡΟΣ ΤΗΝ Π.Ε.Σ.Ε- ΤΕΙ
ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Κύριοι

Έλαβα την πρόσκλησή σας για την γιορτή των 30 χρόνων από την ίδρυση των  ΤΕΙ . Αρνούμαι να παραβρεθώ στη ψευδεπίγραφη εκδήλωση. Γιατί   κατά τον μέγιστο των ελλήνων ποιητών Κωστή Παλαμά «Η αλήθεια δεν αρκεί να λάμπει’ πρέπει και να σφάζει». και κατά τον Charles Peguy,  ο άνθρωπος  για να μπορεί να χαρακτηριστεί  ανώτερο ον πρέπει να λέει «Την αλήθεια. Όλη την αλήθεια. Τίποτε άλλο εκτός από την αλήθεια» Αυτή η αλήθεια αποκρύπτεται στην περίπτωση των ΤΕΙ,  τα οποία δεν προήλθαν   από παρθενογένεση, όπως επιχειρείται να εμφανιστούν, αλλά από τα ΚΑΤΕ  του  Ν.Δ. 652/1970 της Δικτατορίας, «περί Κέντρων Ανωτέρας Τεχνικής Εκπαιδεύσεως», εν συνεχεία μετονομάστηκαν με  νόμο της Νέας Δημοκρατίας σε ΚΑΤΕΕ και τέλος με νόμο του ΠΑΣΟΚ σε ΤΕΙ.

Αυτή είναι η μόνη και μοναδική αλήθεια και συνεπώς θα έπρεπε να γιορτάζονται τα 43 χρόνια από της πρώτης δημοσιεύσεως του νόμου των Iδρυμάτων αυτών και όχι να αγνοείται η ιστορία 13  χρόνων χάριν πολιτικών σκοπιμοτήτων, όταν τα 13 αυτά χρόνια τόσο οι καθηγητές, όσο και οι φοιτητές έδωσαν αγώνες για να αναγνωριστούν ως ανώτατα ιδρύματα παρά τις τεράστιες αντιδράσεις του ΤΕΕ.

Συνεπώς μόνο λύπη προκαλεί η παραχάραξη της ιστορίας αυτών των ιδρυμάτων,   που σήμερα λαμπρύνουν την Ανωτάτη Παιδεία. Και γι’ αυτή την αλήθεια  μάχομαι σ’ όλη  μου τη ζωή  και ιδίως στη σημερινή εποχή της κρίσης και  παραχάραξης των πάντων και ιδίως της Παιδείας για την οποία θα έπρεπε να μαχόμεθα  όλοι οι εκπαιδευτικοί.

Περιμένω να δω το «ελεύθερο βήμα»
Δρ. Θεόδωρος Δ  Ανδρεάκος
Πρ. Γεν Επιθ/της Ανωτέρας Τεχνικής Παιδείας
Πρ. Καθηγητής  ΚΑΤΕ-ΚΑΤΕΕ-ΤΕΙ.


Στα πλαίσια του ελεύθερου διαλόγου-αντιλόγου δημοσιεύουμε σύντομο σχόλιο (όχι απάντηση)  και θα δημοσιεύσουμε επίσης ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ, ελεύθερη, καλόπιστη και τεκμηριωμένη στα πλαίσια του Νόμου.

«ο τόπος μας είναι μικρός» λέει ο ποιητής και «όλοι γνωριζόμαστε»,
γράφει ο Κωνσταντίνος Π. Κουλούρης
                                                                                                    Ομότιμος Καθηγητής ΤΕΙ
                                                                                                           konkoulouris@yahoo.gr           
                                                                                                     http://konkoul.blogspot.gr

…προσωπικά πιστεύω ότι η Ιστορία (και η αλήθεια) δεν είναι πίνακας δύο διαστάσεων αλλά άγαλμα ,που ανάλογα από πια πλευρά το κοιτάς σου δίνει άλλη εικόνα. Η σύνθεση των εικόνων είναι η «καλύτερη αλήθεια»

 -Επειδή η διατύπωση της ελεύθερης άποψης είναι δικαίωμα ακόμα και για όσους αδικαιολόγητα και ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ αντιμετωπίζουν την ειλικρίνειά μας με προκατάληψη αφού «προβλέπει» και καταγγέλλει αυτά που δεν ισχύουν…
-Επειδή διατυπώνονται άδικοι και μάλλον υβριστικοί χαρακτηρισμοί για δίκη προθέσεων… κανένας δεν εμποδίζει τον εκλεκτό συνάδελφο και κάθε άλλον που επιθυμεί,στα πλαίσια της πρόσκλησης, να παραστεί και να διατυπώσει ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑ για την Ιστορία και την προϊστορία των ΤΕΙ.
Άλλωστε πρέπει να είναι σαφές για όλους ότι η εκδήλωση της 14/11/2013 είναι κυρίως μια σύντομη γιορτή μνήμης και προσωπικά  ελπίζω και προτείνω δημόσια, σύντομα με την συμμετοχή ΟΛΩΝ των θεσμικών φορέων του χώρου της Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης να γίνει ένα συνέδριο  για την εμπεριστατωμένη ανάλυση του θέματος.
καλή επιτυχία και καλή συνάντηση στην εκδήλωση.
Ανοικτή για όλους και για όλες τις απόψεις…
  
11/11/2013

1 σχόλιο:

  1. Ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας κ. Μπρατάκος με ενημέρωσε ότι θα οργανώσει σύντομα στο Αιγάλεω γιορτή για τα 30 χρόνια των ΤΕΙ, οπότε θα μπορεί να εκφράσει τις απόψεις του κάθε ενδιαφερόμενος. Εξ αποστάως με ανταλλαγή επιστολήν δεν ενημερώνεται το πλήθος των συναδέλφων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή